حوزه فعالیت

سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف از سال ۱۳۵۹ با هدف استمرار آرمان های انقلاب فرهنگی، گسترش روحیه تحقیق و بهره برداری از یافته های پژوهشی، ارتقای سطح علمی خدمات تخصصی و گسترش طرح های کاربردی – نیمه صنعتی، ارتقاء و توسعه آموزش های علمی، مهارتی، کاربردی و شغل محور و همچنین توسعه برنامه های فرهنگی، فعالیت خود را آغاز کرده است. این سازمان با اتکا به تعهد و دانش تخصصی اعضای خود و با بهره مندی از فضاها، امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی، به توانایی های تخصصی ویژه ای در رشته های فنی و مهندسی دست یافته و طی بیش از سی و پنج سال فعالیت علمی، ضمن همکاری با مراکز تحقیقاتی صنایع مختلف کشور، بیش از ۲۴۰۰ طرح و پروژه تحقیقاتی را در راستای رفع نیازهای صنعتی کشور، با تأکید بر آموزش های تخصصی، با موفقیت اجراء کرده است.

به طور کلی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف در ۸ حوزه اتوماسیون و مکاترونیک، فناوری اطلاعات، اندازه گیری و ابزار دقیق، توسعه تکنولوژی صنعتی، مواد، خدمات آزمایشگاهی، فعالیت های آموزشی و فرهنگی فعالیت می نماید.

حوزه اتوماسیون و مکاترونیک

زمینۀ فعالیت: طراحی و ساخت سیستم ها، زیرسیستم ها و تجهیزات، طراحی و ساخت قطعات پیچیده مورد نیاز صنعت، طراحی و ساخت قطعات و سیستم های کم تیراژ و با ارزش افزوده بالا، خدمات مهندسی و پژوهشی

حوزه فناوری اطلاعات

زمینۀ فعالیت: ارائه خدمات مدیریت طرح پروژه های کلان فناوری اطلاعات، طراحی و اجرای سامانه های ردیابی رادیویی، ارائه خدمات مدیریت امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات و پیاده سازی سامانه های مدیریت مستندات الکترونیکی

حوزه اندازه گیری و ابزار دقیق

زمینۀ فعالیت: طراحی و ساخت سامانه های تست، طراحی و ساخت ابزار دقیق های ویژه، پژوهش و ساخت قطعات و سیستم های اندازه گیری دقیق، طراحی و ساخت ادوات اپتوالکترونیکی، قطب علمی اندازه گیری با اتکا به تجربه سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با ۳۰ سال سابقه طراحی و ساخت تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق، در سال ۱۳۹۰ موفق به اخذ موافقت اصولی از وزارت علوم و تحقیقات و فناوری گردید.

حوزه توسعه تکنولوژی صنعتی

زمینۀ فعالیت: انجام مطالعات کلان و راهبردی، مدیریت طرح و برنامه ریزی وکنترل پروژه، طراحی و احداث واحدهای تولیدی، ارتقاء خط تولید، تدوین و انتقال تکنولوژی، نظارت و بازرسی و تدوین استاندارد این سازمان تحقیقاتی در سال ۱۳۷۹ اقدام به تأسیس پژوهشکده توسعه تکنولوژی صنعتی نمود، که در حال حاضر با داشتن موافقت قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت می کند.

حوزه مواد

زمینۀ فعالیت: شناسایی، آنالیز و فرمولاسیون مواد آلیاژهای فلزی، ساخت مواد شیمیایی و آلیاژهای فلزی مورد نیاز، مدیریت پسماند و امحاء پسماندها با رویکرد حفاظت از محیط زیست

حوزه خدمات آزمایشگاهی

سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با توجه به در اختیار داشتن آزمایشگاه های متعدد، اخذ تأییدیه های مختلف از مراجع ذیصلاح و رعایت استانداردهای مورد نیاز و تأکید بر رعایت اصول مهندسی، سلامت نتایج آزمایش ها، رعایت منافع ملی و پایبندی به رازداری مشتریان، در زمینه های متنوعی فعالیت می نماید. این فعالیت ها در قالب ۷ آزمایشگاه تخصصی آنالیز مواد، اپتیک، لایه نشانی، میکروالکترونیک، اندازه گیری ابعادی، سامانه های الکترونیکی هوشمند و آزمایشگاه تجهیزات آبیاری و آبرسانی صورت می پذیرد.

فعالیت های آموزشی

خدمات آموزشی

حوزه آموزش این سازمان گستره وسیعی از خدمات را برای صنایع، سازمان ها، دستگاه ها، شرکت ها و سایر مراکز ارائه می دهد. نیازسنجی و تدوین دوره های آموزشی مقطع دار، تک پودمان و آزاد، طراحی و تدوین آزمون های مهارتی- شغلی و حرفه ای، طراحی و تدوین سیستم جامع آموزشی و توانمندسازی منابع انسانی و استانداردسازی و نظارت بر فرآیندهای آموزشی از جمله خدمات قابل ارائه می باشد.

آموزش و توسعه منابع انسانی

در این حوزه دوره های آموزشی مورد نیاز صنایع و سازمان های مختلف در قالب تحصیلات تکمیلی ( دکتری پژوهش محور و فناوری ارشد)، آموزش عالی علمی ـ کاربردی، دوره های تک پودمان و آزاد شغل محور، مهارتی و تخصصی در مقیاس های فردی و سازمانی و مطابق با استانداردهای معتبر آموزشی ارائه می گردد. این دوره ها به صورت حضوری، نیمه حضوری و غیر حضوری در مراکز آموزشی، سازمان متقاضی، شهرهای دیگر و یا خارج از کشور و در قالب کلاس آموزشی، کارگاه، سمینار آموزشی و یا بازدید علمی ارائه می گردند.

فعالیت های فرهنگی

حوزه فرهنگی این سازمان به طور مشخص دو مأموریت « ارتقای فرهنگ سازمانی اعضای سازمان » و «کمک به ارتقای فرهنگی و ایجاد خودباوری در دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف» را در دستورکار دارد. در این حوزه با همکاری سایر مراکز و نهادهای فرهنگی فعال در دانشگاه صنعتی شریف، برنامه های فرهنگی و دانشجویی در سطح این دانشگاه طراحی و اجرا می شود.

Download (PDF, 4.38MB)