حوزه فعالیت

سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف از سال ۱۳۵۹ با هدف استمرار آرمان های انقلاب فرهنگی، گسترش روحیه تحقیق و بهره برداری از یافته های پژوهشی، ارتقای سطح علمی خدمات تخصصی و گسترش طرح های کاربردی – نیمه صنعتی، ارتقاء و توسعه آموزش های علمی، مهارتی، کاربردی  و شغل محور و همچنین توسعه برنامه های فرهنگی، فعالیت خود را آغاز کرده است.

این سازمان با اتکا به تعهد و دانش تخصصی اعضای خود و با بهره مندی از فضاها، امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی، به توانایی های تخصصی ویژه ای در رشته های فنی و مهندسی دست یافته و طی بیش از سی و پنج سال فعالیت علمی، ضمن همکاری با مراکز تحقیقاتی صنایع مختلف کشور، بیش از ۲۴۰۰ طرح و پروژه تحقیقاتی را در راستای رفع نیازهای صنعتی کشور، با تأکید بر آموزش های تخصصی، با موفقیت اجراء کرده است.

این سازمان تحقیقاتی و توسعه فناوری در سال ۱۳۷۹ اقدام به تأسیس پژوهشکده توسعه تکنولوژی صنعتی نمود، که در حال حاضر با داشتن موافقت قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت می کند.

به طور کلی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف در ۷ حوزه اتوماسیون و مکاترونیک، توسعه تکنولوژی، اندازه گیری و ابزار دقیق، سامانه های تولید و مدیریت و تبادل اطلاعات، خدمات آزمایشگاهی، فعالیت های آموزشی و فرهنگی فعالیت می نماید.

حوزه اتوماسیون و مکاترونیک

زمینۀ فعالیت: طراحی و ساخت سیستم ها، زیرسیستم ها و تجهیزات، طراحی و ساخت قطعات پیچیده مورد نیاز صنعت، طراحی و ساخت قطعات و سیستم های کم تیراژ و با ارزش افزوده بالا، خدمات مهندسی و پژوهشی

حوزه سامانه های تولید، مدیریت و تبادل اطلاعات

زمینۀ فعالیت: ارائه خدمات مدیریت طرح پروژه های کلان فناوری اطلاعات، طراحی و اجرای سامانه های ردیابی رادیویی، ارائه خدمات مدیریت امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات و پیاده سازی سامانه های مدیریت مستندات الکترونیکی

حوزه اندازه گیری و ابزار دقیق

زمینۀ فعالیت: طراحی و ساخت سامانه های تست، طراحی و ساخت ابزار دقیق های ویژه، پژوهش و ساخت قطعات و سیستم های اندازه گیری دقیق، طراحی و ساخت ادوات اپتوالکترونیکی قطب علمی اندازه گیری با اتکا به تجربه سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با ۳۰ سال سابقه طراحی و ساخت تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق، در سال ۱۳۹۰ موفق به اخذ موافقت اصولی از وزارت علوم و تحقیقات و فناوری گردید.

حوزه توسعه تکنولوژی

زمینۀ فعالیت: انجام مطالعات کلان و راهبردی، مدیریت طرح و برنامه ریزی وکنترل پروژه، طراحی و احداث واحدهای تولیدی، ارتقاء خط تولید، تدوین و انتقال تکنولوژی، نظارت و بازرسی و تدوین استاندارد، شناسایی، آنالیز، فرمولاسیون وساخت مواد آلیاژهای فلزی

حوزه خدمات آزمایشگاهی

سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با توجه به در اختیار داشتن آزمایشگاه های متعدد، اخذ تأییدیه های مختلف از مراجع ذیصلاح و رعایت استانداردهای مورد نیاز و تأکید بر رعایت اصول مهندسی، سلامت نتایج آزمایش ها، رعایت منافع ملی و پایبندی به رازداری مشتریان، در زمینه های متنوعی فعالیت می نماید. این فعالیت ها در قالب ۷ آزمایشگاه تخصصی مواد و متالورژی، اپتیک، لایه نشانی، میکروالکترونیک، اندازه گیری ابعادی، سامانه های الکترونیکی هوشمند و آزمایشگاه تجهیزات آبیاری و آبرسانی صورت می پذیرد.

فعالیت های آموزشی

این سازمان گستره وسیعی از خدمات آموزشی را برای صنایع، شرکت ها، سازمان ها، دستگاه ها و سایر مراکز خصوصی ، دولتی و عمومی ارائه می دهد. طراحی دوره  و کارگاه، تدوین محتوا و منابع آموزشی، طراحی آزمون های مورد نیاز و همچنین برگزاری دوره های کوتاه مدت و بلند مدت و اجرای آزمون های مختلف از جمله فعالیت های آموزشی می باشد.دوره های آموزشی و آزمون ها در موضوعات مختلف فنی – مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و مهارت های عمومی بوده و در ذیل کارگروه و یا دپارتمان های به شرح زیر برگزار می گردد.اپتیک بینایی، اتوماسیون، مهندسی پوشش، مکانیک، اندازه شناسی و کالیبراسیون، عمران، معماری و شهرسازی، مدیریت کسب و کار، شیمی، مهندسی محیط زیست و IT،HSE، مدیریت مهندسی، زبان های خارجی، حکمیت و داوری، رباتیک و هوافضادوره های دکترای پژوهش محور در رشته های:مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک، مهندسی محیط زیست، مهندسی متالورژی اجرای دوره ها در محل کارفرما یا در نقاط مختلف در داخل و خارج از کشور و یا به صورت نیمه حضوری یا غیرحضوری ( مجازی) انجام می پذیرد.

فعالیت های فرهنگی

حوزه فرهنگی این سازمان به طور مشخص دو مأموریت « ارتقای فرهنگ سازمانی اعضای سازمان » و «کمک به ارتقای فرهنگی و ایجاد خودباوری در دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف» را در دستورکار دارد.در این حوزه با همکاری سایر مراکز و نهادهای فرهنگی فعال در دانشگاه صنعتی شریف، برنامه های فرهنگی و دانشجویی در سطح این دانشگاه طراحی و اجرا می شود.