مراسم گرامیداشت سی و هشتمین سال تاسیس جهاد دانشگاهی با حضور اعضای خانواده های جهادگران سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف برگزار شد

در مراسم گرامیداشت سی و هشتمین سال تاسیس جهاد دانشگاهی که با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از اعضای سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف و اعضای خانواده های آنان برگزار گردید، از جهادگران برگزیده و دانش آموزان ممتاز تقدیر شد.

در این مراسم که روز پنجشنبه ۲۵ مردادماه برگزار شد، مهندس حاجیلو رئیس سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف در سخنانی کوتاه ضمن خوش آمدگویی به میهمانان مراسم و با تشکر از حضور خانواده ها اظهار داشت: دانشگاه ها مثل مغز متفکر کشور هستند و توانمندی های زیادی در آنهاست. فقط بحث توانمندی آموزشی نیست که دانشجوها با آن فرایند پرپیچ و خم کنکور وارد دانشگاه شده و فارغ التحصیل شوند. اساتیدی در دانشگاه هستند و خود دانشجویان به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری، افکار ارزشمندی دارند و علوم مختلف را آموخته اند و امروز جامعه دنبال این است که از این توانمندی علمی و مغزهای متفکر دانشگاهی بیشتر بهره مند شود و مبدع این تفکر، جهاد دانشگاهی است.

مهندس حاجیلو افزود: الان که در جامعه می بینیم موضوع شرکت های دانش بنیان مطرح است، همه در چارچوب حرکت های جهاد دانشگاهی و ترویج تفکر دانش بنیان در جامعه است. جهاد یعنی اینکه هر توانمندی که ما داریم در طبق اخلاص می گذاریم که به یک نیاز جامعه پاسخ داده شود و مشکل رفع گردد.

وی گفت: جهاد دانشگاهی توانمندی اصلی اش علم و فناوری است و جهاد دانشگاهی صنعتی شریف هم تمام توانمندی خود را در ۱۶ گروه و مرکز تخصصی که به جامعه خدمت رسانی می کند، سازمان دهی کرده است که خدمات خیلی خوبی در حوزه های مختلف ارائه می کنند.

مهندس حاجیلو اظهار امیدواری کرد با تغییراتی که با توجه به نیاز جامعه امروز در حال شکل گیری است، مسئولان بیش از پیش در ارتباط با سازو کارهایی که شکل می گیرد به جهاد دانشگاهی توجه کنند و با سازوکارهای پایدار بتوانند حرکت های دانش بنیانی مثل جهاد دانشگاهی را حمایت کنند.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به فرایند انتخاب جهادگران برگزیده گفت: این انتخاب ها بر اساس فرایندی که طبق بخشنامه ها و آیین نامه هایی که سالهاست اجرا می شود و با نظر مستقیم خود مدیران مراکز و گروه ها معرفی می شوند و در شورای هماهنگی سازمان، بر اساس رای گیری توسط رئیس و معاونان انتخاب و به دفتر مرکزی معرفی می شوند.

در مراسم گرامیداشت سی و هشتمین سال تاسیس جهاد دانشگاهی، دکتر محمد صادق حاجی تاروردی سرپرست پژوهشکده توسعه تکنولوژی با اشاره به اینکه ورود تکنولوژی های روز در دهه ۵۰ به کشور باعث نشد که به کشوری به عنوان صاحب تکنولوژی تبدیل شویم اظهار داشت: قبل از انقلاب و در سال ۱۳۵۲ قیمت نفت از دو دلار به هفت دلار رسید، درآمد کشور سه ونیم برابر شد این یعنی اینکه می شد کشور را آباد کرد و توسعه داد و به تکنولوژی مجهز کرد. ولی با ورود تکنولوژی، کشور از این بعد رشد نکرد. ما کارخانه ها و صنایع زیادی وارد کردیم. اما ما صاحب تکنولوژی نبودیم یعنی اینکه اگر روزی اتفاقی می افتاد و خارجی ها می رفتند. حتما این صنایع تعطیل می شد و این اتفاق در سال ۱۳۵۷ رخ داد و با پیروزی انقلاب اسلامی خارجی ها از کشور رفتند و بسیاری از صنایع کشور تعطیل شد.

وی گفت: جهاد دانشگاهی پیرو فرمایش حضرت امام خمینی که می گفت ما می توانیم، در دانشگاه ها شکل گرفت. ما خواستیم ثابت کنیم که ما می توانیم و جهاد دانشگاهی سمبل ما می توانیم شد و تمام دانشجویان دانشگاه ها و اساتید و کارمندان آن کمک کردند و مجموعه ای درست شد به نام جهاد دانشگاهی هم برای اداره دانشگاه ها و هم برای توسعه علم و فرهنگ در کشور. خوشبختانه جهاد شریف این ماموریت را به خوبی انجام داد و در عملیات های مختلف، بزرگترین پشتوانه علمی و فناوری جبهه های جنگ بود که افتخارات آن دوران در قالب مجموعه ای به چاپ رسیده است.

سرپرست پژوهشکده توسعه تکنولوژی افزود: الان در کشور اکوسیستمی ایجاد شده تا بتوانیم در مورد اقتصاد دانش بنیان کارها را پیش ببریم. اگر ما می خواهیم کشورمان توسعه پیدا کند قائدتا باید تکنولوژی و فناوری مورد استفاده در صنایع مختلف کشور درون زا شود. درون زاد بودن به این معنا که ما خودمان بتوانیم در مواقع مورد نیاز فناوری را ایجاد و توسعه و رشد دهیم. نیاز به یک زیست بوم داریم که با هم کار کنیم . جهاد دانشگاهی در واقع بخشی از این زیست بوم است که برای توسعه اقتصاد دانش بنیان باید از آن بهره گرفته شود.

دکتر حاجی تاروردی گفت: ما اگر می خواهیم کشورمان آباد و آزاد و مستقل باشد، باید راه شهدا را پیش بگیریم و به هم کمک کنیم تا اتفاقات خوبی را در همه ی زمینه ها شاهد باشیم. بدون همت جمعی کاری پیش نمی رود. در کشورمان یک سری مشکلات داریم که قطعا با حرکت های جهادی می توانیم آنها را حل کنیم. همانطور که سالهای سال توانستیم اتفاقات مختلف را پشت سر بگذاریم و ما همین جا اعلام می کنیم که جهاد شریف آماده است به همان شکل که در دوران دفاع مقدس و در این سی و هشت سال، پشتوانه علمی کشور بوده، همچنان در ارتباط با مسائل مختلف، پشتوانه کشور باشد.

در این مراسم از ۱۴ نفر از جهادگران برگزیده ی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف و از ۶۵ نفر از دانش آموزان و دانشجویان ممتاز خانواده های اعضای این سازمان با اعطای تقدیرنامه و کارت هدیه تقدیر شد.
از میان اعضای سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف از محمد نساج، مهران حیدری، محمود قربانی، از میان کارشناسان از بهرام ایمانی، مهدی رضازاده، ملیحه روستایی، مهدی صلح جویی، سیما معماری، از میان مدیران سازمان از مسعود باقری، ابوذر احسانی، شهرام یعقوبی و از میان اعضای هیات علمی سازمان جهاد شریف از محمد فرخ، حسن غیاثی و محسن مردانی به عنوان جهادگران برتر سازمان تقدیر شد.
دکتر مردانی به عنوان جهادگر برگزیده در سطح دانشگاهی نیز انتخاب و در مراسمی در ۱۳ مرداد ماه مورد تقدیر قرار گرفت.

اجرای تاتر آموزشی موزیکال کودک و نوجوان و چندین مسابقه حضوری ویژه کودکان و نوجوانان حاضر در سالن و اعضای خانواده ها بخشی از برنامه ی این مراسم بود.

همچنین برگزاری کارگاه آموزشی تعامل سازنده بین والدین و فرزندان، نمایشگاه دست سازه های فرزندان و نمایشگاه کتاب از دیگر برنامه های سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف در روز برگزاری مراسم گرامیداشت سی و هشتمین سال تاسیس جهاد دانشگاهی بود.

گزارش تصویری: