دکتر حاجی تاروردی گفت:دانش فنی تمامی سامانه های آبیاری بارانی و قطره ای توسط متخصصان این پژوهشکده تدوین شده است.
وی در بخشی از سخنان خود در مراسم افتتاحیه آزمایشگاه فناوری و تجهیزات آب و آبیاری(فناب) سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف،موضوع آب و آبیاری را به عنوان یک موضوع مهم کشوری ذکر کرد.
وی با اشاره به فعالیتهای این سازمان در طول بیش از ۳ دهه فعالیت در این حوزه اظهار داشت: تدوین دانش فنی تمامی سیستم های آبیاری بارانی که در حدود ۱۰۰ هزار صفحه می باشد توسط متخصصان این پژوهشکده انجام شده است.
دکتر حاجی تاروردی، رتبه بندی واحدهای تولیدکننده تجهیزات آبیاری بارانی، تدوین دستورالعملهای ارزیابی، بازرسی و تحویلگیری دستگاههای آبیاری تحت فشار، تدوین ۵۸ عنوان استاندارد ملی در زمینه تجهیزات آبیاری (بیشترین سهم در تدوین استاندارد ملی تجهیزات آبیاری) را به عنوان گزیده ای از فعالیتهای پژوهشکده توسعه تکنولوژی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف در حوزه آب و آبیاری ذکر کرد.
وی، بازدید، ارزیابی و ارتقا تکنولوژی تمامی تولیدکنندگان سیستمهای آبیاری تحت فشار در کشور که در ۶۰ واحد تولیدی انجام شد، نظارت و بازرسی لوازم و تجهیزات آبیاری بارانی و قطرهای مورد استفاده در برخی از طرح های آبیاری، انجام آزمون لوازم، تجهیزات و ماشینهای آبیاری تحت فشار را به عنوان بخشی دیگر از فعالیتهای پژوهشکده توسعه تکنولوژی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف در حوزه آب و آبیاری عنوان کرد.
سرپرست پژوهشکده توسعه تکنولوژی، راه اندازی آزمایشگاه فناوری و تجهیزات آب و آبیاری که فاز اول آن یکم اسفند سالجاری افتتاح شد و استقرار دبیرخانه کمیته فنی متناظر ISO/TC23/SC18 تجهیزات و سیستمهای آبیاری و زهکشی، دریافت گواهینامه در زمینه آزمون لوازم و تجهیزات آبیاری از وزرات جهاد کشاورزی به عنوان آزمایشگاه همکار و عضویت در شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را از دیگر فعالیتهایی ذکر کرد که در این حوزه با تلاش کارشناسان و متخصصان این حوزه در این پژوهشکده انجام شده است.
دکتر حاجی تاروردی به تشریح توانمندی های تخصصی و سوابق و تجربیات جهاد شریف در حوزه فناوری های آب و آبیاری پرداخت و تدوین دانش فنی، تدوین استاندارد ملی، بازرسی فنی، مشاوره در زمینه ارتقا سطح کیفی تولید، ارزیابی و رتبهبندی تولیدکنندگان، مشاوره در زمینه کنترل کیفیت، انجام پژوهشهای علمی – کاربردی و انجام و نظارت بر اجرای آزمونهای استاندارد بخشی از این توانمندی ها برشمرد.
وی این پژوهشکده را تنها مرجع آزمون ماشینهای آبیاری و آبپاشها در سطح کشور عنوان کرد که با مجوز از مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی فعالیت می کند.
مراسم افتتاحیه آزمایشگاه فناوری و تجهیزات آب و آبیاری(فناب) با حضور دکتر بهرامی دبیر ستاد توسعه فناوری آب خشکسالی فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهندس اعلائی مشاور معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی و قائم مقام مجری طرح سامانه های نوین آبیاری برگزار شد.
در این مراسم که یکم اسفندماه برگزار شد، دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی، دکتر پور عابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، مهندس حسینعلی حاجیلو رییس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، دکتر حاجی تاروردی سرپرست پژوهشکده توسعه تکنولوژی و متخصصان حوزه ی فناوری آب و آبیاری این سازمان حضور داشتند.
در مراسم افتتاحیه آزمایشگاه فناوری و تجهیزات آب و آبیاری(فناب) از تلاش های اعضای مرکز خدمات تخصصی توسعه تکنولوژی تقدیر شد.
آزمایشگاه تکنولوژی و تجهیزات آب و آبیاری حاصل دو دهه ارائه خدمات تخصصی و فعالیتهای فنی و مهندسی سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف و پژوهشکده توسعه تکنولوژی در تدوین دانش فنی، انتقال تکنولوژی، بومی سازی، تدوین استانداردهای ملی، بازرسی فنی، کنترل کیفیت و ارتقا تکنولوژی تولید تجهیزات، سیستمها و ماشینهای آبیاری میباشد.
آزمون لولههای پلیاتیلن، اندازهگیری ابعادی، اندازهگیری بازگشت حرارتی، بررسی پراکنش دوده، اندازهگیری مقدار دوده، اندازهگیری نرخ جریان جرمی مذاب(MFR)، اندازهگیری زمان القای اکسایش (OIT)، اندازهگیری چگالی (دانسیته)، آزمون فشار هیدرواستاتیک دما بالا و دما پایین بخشی از خدمات قابل ارائه از سوی آزمایشگاه فناب سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف می باشد.
آزمون سامانه ها و ماشین های آبیاری سنترپیوت، لینیر و سنتر لینیر، آزمون سامانه ها و ماشین های آبیاری ویل موو، آزمون سامانه ها و ماشین های آبیاری قرقرهای بخشی از خدماتی است که از سوی این آزمایشگاه بصورت میدانی ارائه می شود.
آزمون سامانه های آبیاری کلاسیک ثابت و نیمه متحرک، آزمون سیستم های کنترل مرکزی (فیلتراسیون)، آزمون شیر خودکارهای آبیاری (شیرهای یکطرفه) و آزمون آبپاشها و افشانه ها از دیگر خدماتی است که توسط این آزمایشگاه ارائه می شود.