عضو هیئت علمی پژوهشکده توسعه تکنولوژی سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف درباره ساخت دستگاه لوله مغزی سیار گفت: فناوری این دستگاه، یک فناوری چند رشتهای شامل مکانیک، برق، کامپیوتر و متالورژی است. جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با سازماندهی بیش از ۵۰ نفر از محققین، کارشناسان و سازندگان نمونه ملی این دستگاه را تولید کرده است.
مهندس حسینعلی حاجیلو در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که تولید مداوم و پیوسته نفت و گاز مستلزم نگهداری و تعمیرات منظم چاههای نفت و گاز است، گفت: دستگاه لوله مغزی سیار به عنوان یک فناوری مدرن و استراتژیک در بخش بالادستی صنعت نفت با هدف رفع مشکلات چاههای تولیدی نفت و گاز و حفظ حجم تولید ابداع شده است.
به گفتهی وی تاکنون این دستگاه از شرکتهای غربی با هزینههای بالا خریداری و وارد کشور میشده است.
حاجیلو ادامه داد: دستگاه لوله مغزی سیار یا Coiled tubing unit عملیاتی همچون سیمانکاری جدارههای چاه، حفاری توسط موتور درون چاهی، اسید زنی، تزریق نیتروژن، مشبک کاری و نصب مجرا بند در چاههای نفت و گاز را بر عهده دارد. این دستگاه در عملیات تکمیلی دکل حفاری و حفاری جهت دار نیز کاربردهای ویژهای دارد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده توسعه تکنولوژی سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با بیان این که فناوری این دستگاه، یک فناوری چند رشتهای شامل مکانیک، برق،کامپیوتر و متالورژی است، افزود: جهاددانشگاهی صنعتی شریف با سازماندهی بیش از ۵۰ نفر از محققین، کارشناسان و سازندگان نمونه ملی این دستگاه را تولید کرده است. این دستگاه با حمایت شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی حفاری ایران تولید و در میادین مختلف آزمون های عملیاتی را با موفقیت سپری کرده است.
وی خاطر نشان کرد: این دستگاه از شش بخش اصلی کنترل کابین، پاورپک، اینچکتور، ورک ریل، هوز ریل و فورانگیر تشکیل شده است که برای کاربریهای خشکی روی دو تریلر ویژه جانمایی و به میادین نفت و گاز اعزام میشوند.
حاجیلو بیان کرد: دستیابی به این فناوری در راستای برنامه پنجم توسعه کشور و نقشه جامع علمی کشور در مدت سه سال انجام شده است، انشاءالله ساخت و تولید این تجهیرات مطابق برنامههای دانش بنیان جهاددانشگاهی منجر به قطع وابستگی کشور در این خصوص خواهد شد.
وی درباره رمز موفقیت جهاد دانشگاهی در پایداری گفت: علاوه بر فرهنگ مدیریت جهادی و اعتقاد به لزوم توسعه علمی کشور، از دلایل اصلی موفقیت جهاد دانشگاهی توجه به نیازهای واقعی در بخشهای مختلف صنعت و خدمات است. به عبارت دیگر، تمامی پژوهشهایی که در واحدها و پژوهشکدههای مختلف این نهاد در کشور انجام می شود، پژوهشهای کاربردی مبتنی بر رفع مشکلات فناورانه تقاضا محور است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده توسعه تکنولوژی سازمان جهاد دانشگاهی دانشگاه شریف افزود: به منظور اثربخشی بیشتر و بهتر فعالیتهای این نهاد در حوزههای دانشبنیان و استراتژیک، رفع موانع موجود در قوانین و مقررات ضروری است. با توجه به خودگردانی مالی تمامی واحدها و پژوهشکده های جهاددانشگاهی و نیاز به حضور در مناقصات و فراخوانها، اعطای گواهینامه صلاحیت پیمانکاری از طرف سازمان برنامه به بخشهای مختلف این نهاد مصداق بارز توسعه عدالت در تقسیم فرصتها است.