کتاب سیستم های رادیومتری مایکروویوی “تحلیل و طراحی” ترجمه و منتشر شد

  1. اخبـار
  2. اخبار سازمان
  3. کتاب سیستم های رادیومتری مایکروویوی “تحلیل و طراحی” ترجمه و منتشر شد
اخبار سازمان
QR Code
كتاب سیستم های رادیومتری

کتاب سیستم های رادیومتری مایکروویوی “تحلیل و طراحی” نیلز اسکو، دیوید لوین با ترجمه آقای دکتر سید عبدالرضا ترابی استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مشاور مرکز خدمات تخصصی اپتیک سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، به همت انتشارات این سازمان منتشر شد.

در پیش گفتار مترجم آمده است: بشر از دیرباز درگیر با علم رادیومتری بوده است. مثال بارز این امر را می­توان اخترشناسی دانست. با گذر زمان بحث سنجش از دور اقیانوس­ها، دریاها، خاک­ها، دشت­ها و … برای دریافت نادانسته­ها هر روز گسترش یافته است. از میان دو شکل متداول رادیومتری یعنی کاربرد راداری و سنجش از دور، کاربرد سنجش از دور رادیومتری در علوم و متون دانشگاهی کشور ما تقریباً مورد غفلت قرار گرفته است. لذا ترجمه­ی این کتاب در راستای برآورده کردن این نیاز انجام گرفته است. یکی از ویژگی­های منحصر به فرد این کتاب این است که به نحوی نوشته شده که می­تواند همزمان مورد استفاده دانشجویان و اساتید علوم مختلف از مهندسی برق گرفته تا رشته­های فیزیک و زمین شناسی باشد.

تلاش بر این بوده است که تا حد ممکن در ترجمه­ی متن اصلی کتاب دخل و تصرفی صورت نگیرد. با این حال سعی شده ترجمه تحت تاثیر تجربه­های ۱۰ سال اخیر مترجم در انجام پروژه­های مرتبط با بحث رادیومتری و عکس­برداری تراهرتز در ایران باشد تا حتی الامکان خواننده در دریافت مفاهیم مشکل و ابهامی نداشته باشد.

 این کتاب دارای ۱۵ فصل می باشد که در فصل ۱ و ۲ مقدمه و خلاصه کتاب آمده است.

در فصل سوم مولف به بررسی گیرنده ی رادیومتری: حساسیت و دقت، در فصل چهارم و پنجم به بررسی اصول رادیومتری و گیرنده های رادیومتر در سطح بلوک دیاگرام پرداخته است.

مثالی از رادیومتر نویز-تزریقی DTU، رادیومترهای قطبش سنج   و اصول رادیومتر روزنه مصنوعی موضوعاتی هستند که در فصل ششم، هفتم و هشتم مولف به ارائه آن پرداخته است.

کالیبراسیون و خطی بودن، حساسیت و پایداری: گیرنده های رادیومتری، آنتن های رادیومتر و بررسی تصویربرداری با روزنه حقیقی، روابط بین عرض نوار، ردپا، زمان انتگرال گیری، حساسیت، فرکانس و دیگر پارامترهای مربوط به ماهواره و سیستم تصویربرداری روزنه واقعی از دیگر موضوعات ارائه شده در فصل نهم تا فصل دوازدهم کتاب سیستم های رادیومتری مایکروویوی “تحلیل و طراحی” می باشد.

در فصل سیزدهم کتاب حاضر، اولین مثال از تصویربردار فضایی: یک اسکنر مکانیکی چند منظوره امده است.

مثال دوم از تصویربردار فضایی: رادیومتر جارویی شوری آب دریا/رطوبت خاک و مثال هایی از رادیومترهای روزنه مصنوعی در فصل چهاردهم و پانزدهم به خوانندگان کتاب ارائه شده است.

علاقمندان جهت تهیه ی این کتاب می توانند با انتشارات سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف و با تلفن ۶۶۰۷۵۰۱۱-۰۲۱ تماس حاصل نمایند.