رییس جهاددانشگاهی در بازدید از فعالیتهای سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف و پژوهشکده توسعه تکنولوژی گفت: جهاددانشگاهی از ابتدای تاسیس، با انتخاب مسیر درست ، بر اساس نیازهای واقعی جامعه حرکت کرده است.
دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی 3 آبان ماه از مراکز خدمات تخصصی، گروههای پژوهشی و آزمایشگاههای این سازمان بازدید کرد.
در جلسهای که در حاشیه این بازدید برگزار شد، دکتر طیبی بابیان اینکه جهاددانشگاهی از سال 1359 با شناسایی و فعالیت درزمینه هایی که نیاز واقعی کشور بود فعالیت خود را آغاز کرد و الگوسازی توان کشور برای رسیدن به این اهداف را در دستور کار خود قرار داد، گفت: هدفی که همه ما آرزو داشتیم به آن برسیم تبدیل ایران به کشوری پیشرفته با اقتصاد دانشبنیان و با زیربنای فرهنگی خوب بود؛ لذا جهاددانشگاهی توسعه فرهنگی و توسعه علمی و فناورانه را بهعنوان دو زمینه کاری خود انتخاب کرد.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه حجم و کیفیت فعالیتهای انجامشده در این نهاد نشان میدهد مسیری که طی شده، مسیری درست بوده است، اظهار داشت: علیرغم همه تلاشهای صورت گرفته، ساختار فعالیتهای دانشبنیان که باید از سوی دولتها و در سطح کشور ارائه شود، انجامنشده است. ساختاری که انتظار میرود مأموریت نهادهایی همچون جهاددانشگاهی در آن مشخص باشد تا همه فعالیتها و برنامهها در سطح کشور بر مبنای آن شکل گیرد.
دکتر طیبی در این زمینه افزود: تعیین مأموریت برای جهاددانشگاهی در ساختار فعالیتهای دانشبنیان کشور موضوعی است که مقام معظم رهبری هم در دیدار با اعضای این نهاد بر آن تاکید کردند و فرمودند: شما بهعنوان جهاددانشگاهی نقش خودتان را در اجرای نقشه جامع علمی کشور مشخص کنید و با دولت مذاکره کنید تا به شما مأموریت بدهند.
وی گفت: علیرغم مکاتبات و فعالیتهایی که در دولت قبل انجام شد منجر به مأموریتی نشد و انشاالله با تلاشهایی که میشود ساختار فعالیتهای دانشبنیان کشور و مأموریت جهاددانشگاهی در این ساختار مشخص شود.
دکتر طیبی با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی برای تداوم موفقیت خود باید دو راه را همزمان طی کند افزود: اداره وضع موجود و هر آنچه از نتایج خوب که از گذشته به ما رسیده است و تلاش برای افزایش بهرهوری آنیکی از این راههاست. راه دیگر، حرکت به سمت وضعیت مطلوب است.
رییس جهاددانشگاهی تمرکز واحدها و سازمانهایی مانند جهاددانشگاهی صنعتی شریف بر سه یا چهار موضوع تخصصی را وضع مطلوب مورد انتظار ذکر کرد و گفت: تمرکز انرژی و سرمایهبر روی موضوعات انتخابشده بهگونهای باید باشد که در آن زمینهها مرجعیت پیدا کنیم و ظرفیت و توان جهاددانشگاهی زمانی چند برابر میشود که کاملا در مسیرهای مشخص حرکت کنیم و واحدهایی که موفق بودند همین مسیر را طی کردند.
دکتر طیبی در ادامه با اشاره به برخی از فعالیتهای سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف و پژوهشکده توسعه تکنولوژی اظهار داشت: گزارشی که ارائه شد امیدوارکننده و خوب بود و از میان این فعالیتها، طراحی و ساخت ماشینآلات و تجهیزات و سیستمهای کنترلی، حفاری هوشمند در حوزههای نفت و خودرو ازجمله فعالیتهایی است که این سازمان تجربه و سابقه ارزشمندی دارد و میتواند آنرا بهعنوان چند زمینههای اصلی فعالیت خود انتخاب نماید که دفتر مرکزی جهاددانشگاهی نیز در تأمین بودجه فناورانه در این زمینهها همراه این سازمان خواهد بود.
رییس جهاددانشگاهی در پایان سخنان خود ضمن تشکر از فعالیتهای انجامشده در این سازمان گفت: ما همراه شما هستیم تا انتخاب زمینههای تخصصی و تمرکز بر آنها و این اصلاح مسیر با موفقیت انجام شود و انشاالله سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف مثل همیشه و پررنگتر از گذشته در توسعه فعالیتهای دانشبنیان کشور، نقش و مأموریتی که در حد نام خودش است ایفا میکند.
گفتنی است؛ در جلسهای که در حاشیه بازدید دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی، دکتر محمدرضا پور عابد معاون پژوهش و فناوری، دکتر ولی ا… روشن مدیرکل دفتر تخصصی علوم پایه، فنی و مهندسی جهاددانشگاهی از سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف و پژوهشکده توسعه تکنولوژی برگزار شد، دکتر آخوندی رییس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف و دکتر طباطبائی رییس پژوهشکده توسعه تکنولوژی، دکتر مردانی معاون پژوهش، مهندس عطائیان معاون آموزش، دکتر خوئی معاون پشتیبانی این سازمان گزارشی از فعالیتها و برنامههای این سازمان ارائه کردند.