در دومین نشست علمی توسعه فناوری سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف مطرح شد: رفع نیاز صنعتی داخل کشور هدف همه ماست

دومین نشست علمی توسعه فناوری سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با حمایت معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با حضور مهندسین و فناوران، مجریان، بهره برداران بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه با محوریت بومی سازی آب شیرین کن های اسمز معکوس و با شعار مدیریت زیست بوم نوآوری در فناوری‌های نوین راهبردی و آینده نگر منتخب برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، مهندس فاطمه حافظی معاون پژوهش فناوری سازمان و دبیر علمی سلسه نشست‌های توسعه فناوری با تشریح فعالیت‌های فناورانه سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف در حوزه های مختلف صنعتی و تاکید بر اینکه، این نشست ها با هدف تقویت ظرفیت‌ها و بررسی نقاط قوت و ضعف موجود در کشور برگزار می شود، افزود: با توجه به ارزیابی‌های به عمل آمده در حوزه آب و آبرسانی به مناطق محروم و احصاء نیاز استراتژیک کشوربه دستیابی فناوری آب شیرین کن جهت کاهش وابستگی و رفع نیازهای داخلی، سلسله نشست‌های توسعه تکنولوژی با محوریت بومی سازی در این سازمان، برگزار می‌شود.
 در این نشست مهندس علی مهدی زاده مدیر این جلسه تحقیقات و فعالیت‌های جهاددانشگاهی را طی سال های اخیر برشمرد و بر ایجاد پیوند میان دانشگاه و صنعت و ایجاد شبکه فناوران، نخبگان و خبرگان و تشکیل زیست بوم فناوران و نوآوران در حوزه فناوری آب شیرین کن تاکید ورزید و ادامه داد: جهاددانشگاهی پل ارتباطی مطمئن و معتمدی برای ایجاد این ارتباط و تشکیل شبکه سازی با هدفی مشترک میان مهندسین و فناوران، مجریان و بهره برداران بخش خصوصی، دولتی خواهد بود.
در ادامه دکتر حمیدرضا هاشمی مدیرعامل شرکت آرین ساده به سخنرانی با موضوع “تجربه تولید پرشروسل RO از نوع کامپوزیت جهت آب شور و آب دریا” پرداخت که با استقبال حاضران روبرو شد.
وی در تشریح ساخت کامپوزیت‌ها مزیت ها استفاده از آنها را به صورت جامع برشمرد و افزود خرسندیم که امروز اعلام کنیم در جهت رفع نیاز داخلی کشورگام برمیداریم.
در ادامه این جلسه مهندس محمد حسین بهنود عضو هیئت مدیره و معاون فنی شرکت نور ویژه به عنوان دومین سخنران نشست در خصوص “طرح‌های آب شیرین کن به روش اسمز معکوس، توسعه آینده، بومی سازی، فرصت ها و تهدیدها” به سخنرانی پرداخت. وی در خصوص تهدیدهای موجود به محدود بودن تقاضا در گذشته و در نتیجه افزایش هزینهای تولید، نبود انگیزه کافی جهت تولید نمونه های خاص اشاره نمود و افزود: برای رفع بسیاری از مشکلات می بایست به تکمیل زنجیره ارزش پرداخت و در اقدامات یاد شده بخش صنعت نیز مشارکت فعال داشته باشد.
 در این راستا مهندس مرجانه میرزایی مدیر مرکز توسعه تکنولوژی، متولی حوزه توسعه فناوری نمک زدایی در جهاددانشگاهی، به نقش سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف به عنوان حلقه اتصال فناوری و صنعت در این حوزه اشاره و بر لزوم ایجاد راهکارهای جایگزین به منظور تسریع در تکمیل زنجیره ارزش تاکید نمود.
در پایان جلسه مهندس علی مهدی زاده در جمع بندی جلسه با اشاره به چالش ها و گلوگاه های مطرح شده، تصریح کرد: نیاز است یک متولی توسعه فناوری به صورت متمرکز و هدفمند در راستای هم افزایی در تولید و بومی سازی اقلام کلیدی آب شیرین کن اسمز معکوس گام بردارد و به عنوان بازوی اجرایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به مدیریت موضوعات بپردازد. با تدوین نقشه راه و تعیین اولویت بودجه ریزی از پراکندگی و انجام فعالیت های جزیره ای جلوگیری و به فعالیت های متمرکز و راهبری هدفمند رسید.

لازم به ذکر است، در این جلسه مهندس رشیدی نماینده ستاد آب و انرژی و محیط زیست معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دکتر محمد مهدیارفر مدیر عامل شرکت پالا فرآیند راستین، دکتر محمدصادق تاروردی عضو هیات علمی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف و جمعی دیگر از مدیران، کارشناسان و اعضای هیات علمی به میزبانی معاونت پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف حضور داشتند. گفتنی است سلسله نشست‌های توسعه فناوری با هدف همسویی ظرفیت‌های داخل کشور در توسعه فناوری ها در سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف برگزار خواهد شد و نشست‌های حوزه فناوری آب شیرین کن نیز باحضور ذینفعان این حوزه تخصصی ادامه خواهد داشت.
 علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس پایگاه الکترونیک سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف مراجعه نمایند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *