مهندس کوروس حمزه عضو هیات علمی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف:
با ساخت دستگاه نفوذکننده به شبکه بیسیم دشمن، مکر دشمنان بر علیه خودشان استفاده شد
مهندس کوروس حمزه، عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی صنعتی شریف در همایش دفاع «دانش بنیان» با اشاره به طراحی و ساخت یک رمزکننده صوتی در دوران دفاع مقدس که به دست متخصصان جهاددانشگاهی صنعتی شریف و دانشجویان دانشگاه انجام شد، آن را آغاز ماجرای پروژه رحمت دانست و افزود: با اعتماد مسئولان سپاه و صنایع دفاعی کشور به جهاددانشگاهی از ماخواستند که یک رمز کننده صوتی بومی ساخته شود، مثل همه کارهای دیگر، این یک سفارش کار به جهاددانشگاهی صنعتی شریف بود و ما هیچ سابقه قبلی در زمینه رمز یا رمزگشایی و ساخت یک محصول صنعتی الکترونیکی نداشتیم. زمان بسیار محدود بود. زمان جنگ بود و تنها نقطه قوت ما انگیزه بسیار قوی همکاران بود و باور اینکه ما می توانیم هر کاری که نیاز اسلام و انقلاب باشد را انجام دهیم و قطعا لطف و کمک خداوند باعث شد جوانانی کم تجربه (سال ۱۳۶۲) طی یک سال، ۱۰ نمونه اولیه دستگاه رمزکننده صوتی را جهت تولید انبوه تحویل دهیم.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی صنعتی شریف در این زمینه اظهار کرد: رمزکننده ای که در اختیار ما قرار گرفت یک رمز کننده پیشرفته با کیفیت بسیار بالای غنیمتی ساخت شرکت راکال بود که تازه وارد ارتش عراق شده بود و کاملا توانسته بود اهداف آنها را پوشش دهد. شرکت راکال یکی از معروف ترین شرکتهای انگلیسی است که تجهیزات نظامی مخابراتی می سازد. انگلیس به عنوان یکی از حامیان صدام و رژیم بعث، ارتش عراق را به این رمز کننده مجهز کرده بود که بتوانند با اطمینان صحنه جنگ را به نفع خود تغییر دهند. شناسایی کامل رمزکننده صوتی راکال برای طراحی رمزکننده مشابه بومی، زمینه کشف راه نفوذ به آن را فراهم ساخت.
وی با اشاره به لطف الهی در انجام کامل این پروژه پیچیده گفت: خدا هر آنچه را بخواهد اتفاق می افتد؛ خدا راهی را جلوی ما قرار داد که ما فکرش را هم نمی کردیم. طراحی و ساخت دستگاه نفوذکننده به شبکه مخابرات دشمن را آغاز کردیم و با امکانات موجود آن زمان در کوتاه ترین زمان این دستگاه ساخته شد. به حول و قوه الهی ابزاری که برای دشمن یک فرصت بود تا با آرامش خیال ارتباطات محرمانه خود را برقرارکند، به فرصتی برای ما تبدیل شد و مکر دشمن بر علیه خودشان استفاده شد. پروژه معجزه آسای رحمت، اطلاعات سری دشمن را از کانال رمزکننده راکال بی وقفه در اختیار فرماندهان ما قرار می¬داد و توانست جان بسیاری از رزمندگان اسلام را در امان نگه دارد. همچنین، در این همایش که همزمان با بزرگداشت پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی شریف و با هدف بررسی نقش و جایگاه دانشگاه و جهاددانشگاهی صنعتی شریف در روند توسعه علمی و صنعتی کشور در دوران دفاع مقدس و فناوری های دفاعی و با حضور جمعی از مسئولان ارشد دفاعی، اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، سردار مهدی فرحی، معاون آماد تحقیقات و علوم صنعتی وزارت دفاع، دکتر منوچهر منطقی، رئیس مرکز ملی فضایی ایران، دکتر سعید سهراب پور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، دکتر عباس ملکی، معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف، مهندس حسینعلی حاجیلو، رئیس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، دکتر محمدصادق حاجی تاروردی، رئیس پژوهشکده توسعه تکنولوژی، دکتر حسین صامتی، رئیس دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، دکتر علی اصغر زارعی، نماینده مجلس شورای اسلامی با ایراد سخنرانی به مرور پروژه های انجام شده در دانشگاه و جهاددانشگاهی صنعتی شریف در دوران دفاع مقدس و رشادت های علمی و عملی جوانان حماسه ساز پرداختند.
در حاشیه این همایش، نمایشگاه کتاب و عکس با موضوع «مهندسی و پشتیبانی جنگ» برگزار شد.